Söin aamulla sveitsiläisen aamupalan, eli se missä oli mysliä jogurtin ja hedelmien kera. Oikeesti se meni niin, et siinä oli jogurttia ja hedelmiä, ehkä noin ruokalusikallisen verran mysliä. Mut hyvää se silti oli. :D

Keisarin kesäpalatsi

Tän päivän nähtävyyskohteena oli Kesäpalatsi, jonne lähdettiin Villen ja Ansan kanssa. Kesäpalatsi on siis joku vanha keisarillinen lomapaikka ja puutarha-alue, jonka pinta-ala on melkein lähes 300 hehtaaria. Mentiin metrolla ja sinne oli ihan älyttömän pitkä matka. o_O Sää ei ollu tänään kovin hyvä ja ennusteessa sanottiin et pitäis sataa vettä.

Ekana kierreltiin kesäpalatsin rantakatuja, jossa oli tosi kiva ja rauhallinen tunnelma. :) Ihmiset siellä oli pukeutuneet sen ajan mukaisesti kiinalaistyylisiin vaatteisiin, ja jostain kuului jotain huilunsoittoa.

Pysähdyttiin yhdelle kaupalle maistelemaan Pekingiläistä jogurttia, joka oli semmosessa saviruukussa, josta se juotiin pillillä. Se oli aika jännää, vähän makeaa mut kuitenkin kirpeää, ja jälkimaku oli tavallaan juustoinen. :D Tavallaan tykkäsin siitä jopa.


| Pekingiläistä jogurttia.

Myöhemmin selvis, mistä se huilunsoitto kuului, kun niitä myytiin jogurttipaikan vieressä. Mentiin ihmettelemään niitä, ja myyjämies alkoi sitte opettaa mua miten sellasta soitetaan. :D Tavallaan helppoa mut olin silti ihan pihalla. Haha. Olisin halunnut ostaa sen mut se oli liian kallis, 280 yuan eikä se suostunu tinkaamaan siitä yhtään. Ehkä löydän sellasen jostain muualta... ^^


| Tyyppi (yrittää) opettaa mua soittamaan huilua. :D

Pyörittiin ympäriinsä rakennuksissa ja puutarhoissa, ja todettiin että se on tosiaan niin iso alue, ettei päivä riitä näkemää kaikkea. Yhdessä hallissa ei saanu kuvata, kai se oli jotenkin pyhä paikka tai jotain. Siellä oli kolme isoa Buddhapatsasta, joiden edessä jotkut kiinalaiset kävi kumartelemassa tai rukoilemassa. Hallin reunoilla taas oli monia, erinäköisiä patsaita.

Jossain vaiheessa muhun tais iskeä joku turistiväsymys, kun ei meinannut enää jaksaa kiinnostaa katsella nähtävyyksiä... Ois ehkä saanu hommasta irti enempi, jos ois tiennyt enemmän paikan taustoista ja historiasta, tai olis ollut edes parempi sää. Taivas nimittäin alko näyttämään tosi synkältä, ja tuuli alko voimistua. Näytti siltä et kohta tulee vettä ja rankasti, eikä meillä ollu edes sateenvarjoja mukana, joten päätettiin lähteä.

20 suomalaista odottaa ruokaa, joten paikan yksi ja ainoa kokki on pulassa

Mentiin hostellille ja aateltiin tilata ruokaa, ennen ku lähdetään junalle. Tilattiin täytettyjä kolmioleipiä ja kanafajitaksia. No kaikki muutkin oli tietty tilannu ruokaa samaan aikaan, ja ilmeisesti siellä oli vaan yks kokki, joten me ei oltais keretty syömään sitä toista ruokaa eli fajitaksia...  No sit kysyttiin et saataisko me se otettua mukaan jotenkin, ja se sit pakkas sen hienosti johonkin muovipussiin... :D Voi ei. (Se pussi muuten myös vuoti, onneks saatiin jostain sit toinen pussi...)

Junassa syötiin sit nää meidän fajitakset suoraan muovipussista, tarjoiluastian vaatimattomuudesta huolimatta oli kyllä todella maukasta sapuskaa. ;D


| Take-away fajitakset muovipussissa :D