Päivä aloitettiin vaeltamalla RT-Marttiin ja ostamalla ihan sikanapaljon ruokaa: herkkupatonkeja (joiden hinta eurois 30 senttii/kpl), Cheerious-varaston täydennystä, kananmunia (valittiin varmuudenvuoks se paketti, jossa oli kanan kuva, kun täältä saa myös mm. sorsan-, kilpparin- ja tiesminkämunia puhumattakaan strutsin tai emun munista, jotka tosin on ehkä helpoin erottaa kokonsa takia), hedelmiä kuten omppuu, banaania, appelsiineja ja papaija, Aktivia-jogurttii, aamupalajuustoi, kierremakaroonii, pastakastiketta ja Heinz -ketsuppia. Ostettiin myös kattila, kun se keittiössä oleva ruostepotta on niin epäilyttävän näkönen. Kattila maksoi vaan 25 yuan eli 2,5 e. :)

Tehtiin muuten uus löytö "ulkomaisten tuotteiden osastolta", nimittäin mysli! Pieni paketti 44 yuania, eli täkäläisittäin tolla hinnalla käy 2 kertaa ulkona syömässä. :D Aika hapokasta. Ei siis ostettu, vaikka vähän kyllä mieli teki.

RT-Martista saa kaikenlaisia valmiiks kokattuja ruokia mukaan, mm. tommosia possunnäkösiä juttuja. Mulla ei ole aavistustakaan, mitä ne on mutta haluttais joskus uskaltautua maistamaan, iha vaan siks koska ne on niin söpöjä. :D Tänään siellä oli myös koirannäkösiä vastaavia.

| Possut keskellä.

Toinen hauska juttu löytyy RT-Martin astiaosastolta. Kertakäyttöisiä lusikoita ja haarukoita sisältävässä pakkauksessa lukee kiinalaisten merkkien lisäks englanniks "one used folk and spoon". :D Suora käännös suomeks olis varmaan jotain "kerran käytetty kansa ja lusikka". Tälle ollaan usein naureskeltu. Oikealla kuva, klikkaamalla aukee isommaksi.

Tää tapaus ei oo ainoo laatuaan, näihin nimittäin törmäilee aina vähän väliä, mutta yleensä ne ei vaan oo ihan näin hilpeitä. :D Pistää ihmettelemään, miks näille ei täällä kiinassa opeteta englantia, kun kuitenkin niin monessa paikkaa täällä näkee sitä käytettävän. Nää yrittää vaan väkisin kääntää kiinasta suoraan englanniksi, joka ei ookaan ihan niin yksinkertaista ku esim. kiinasta suomeksi. :D

Voisintähän väliin mainita vielä yhdestä jännästä jutusta; kiinalaisten naisten kauneusihanteista. Täällä ilmeisesti mahdollisimman valkoinen iho on jotenkin tavoiteltava asia, koska täällä myydään hirveesti semmosia ihoa valkaisevia kosmetiikkatuotteita, puhdistusaineita, voiteita jne. Joka purkin kyljessä lukee jtn "Pure White" tms. Onks se nyt kivaa olla valkonen? Ja me vaan suomessa halutaan ruskettua! :D Tässä asiassa en kyl aio ottaa näistä vaikutteita. "Pure white" -tekstit saa jatkossakin pysyä vaan hammastahnatuubien kyljessä.

Vietettiin loppupäivä kiltisti kämpillä parantelemassa viimesiä taudin rippeitä, vaikka ulkona sää olikin mitä mahtavin. Ei mikään helle, mut aurinkoista ja kirkasta kuitenkin. Tein hedelmäsalaattia ja fiilistelin ikkunan läpi. Illalla keitettiin viel munia patongin päälle. Taivaallista.

Ainiin. Täällä ei muuten siirretä kelloja kesäaikaan, eli nyt kiinan ja suomen välinen aikaero on vaan 5h. :)
 

PS. Lupailin aiemmin laittaa kuvan siitä mun lauantaina ostamasta paidasta, joten tässä tämä. Se on siis toi päällimmäinen, lyhythihainen tapaus. :)