"Mikä on Maglev? Emt, mennään sillä."

Suomen aikaa kello puoli 6. aamulla, paikallista aikaa puoli 12. Torkun koneessa laskeutumiskuulutuksen jälkeen ja säpsähdän hereille kun koneen pyörät töksähtääkin jo kiitoradalle.

Lentokentällä saatiin laukut ja ihmeteltiin millä me päästään sinne Shanghai Universityn asuntolaan, missä meidän on tarkoitus asustella seuraavat kolme kuukautta. Tutkittiin metrokarttaa ja sen mukaan päästään sinne simppelisti metrolla, mutta metrolle pitää mennä Maglevilla (mikä ihmeen Maglev?? :D).

Ostettiin siis liput Magleviin, ja todettiin että se on jonkinlainen juna. Istuskeltiin siinä sit ja kateltiin infotaulusta näkyviä nopeuksia. 240km/h... 300... 350... 430km/h. Whaat? :DD Matkaa oli semmone 30 km ja matka kesti muutamia minuutteja. :D Huippua.

Pientä paniikkia

Seuraavaks metroon. Oltii jo melkein perillä ku yhtäkkii valot sammuu metrosta ja kaikki lähtee rynnii ulos. Mitä tapahtuu? Juho ja Samuli ehti ulos, mä jäin yksin metroon muutaman kiinalaistyypin kanssa, kun ovet meni kiinni. Sit se metro vaan lähti menee ja heilutin ihan ymmälläni ikkunasta Juholle ja Samulille. Kiva. :E Ei auttanu ku ootella, metro kävi jossai tunnelissa pysähtymässä ja palas onneks takas samalle pysäkille missä äsken oltiinkin, mut eri raiteelle. Tuun ulos metrosta, eikä Juhoa ja Samulia näy missään. Hyvä poijaat! :D Sit yritän saada Juhon kännykkään yhteyttä et mihi ihmeesee ne on menny. Onnistu sit lopulta ja nehä oli jo siel meidän päämäärässä ku luulivat et olin joutunu sinne. Menin siis perässä. Puuh.

Täällä ei kannata olla kauheen kohtelias, jos haluat ehtiä metroon tai sieltä pois. Ohjesääntönä vois toimia että täysiä vaan virtaa päin vaikka sitten väkisin. :D

(Märät) ensiaskeleet Shanghain kaduilla

Shanghaissa satoi vettä. Kaatamalla. <3

Ostettiin katukauppiaalta 10 yanilla (about 1 euro) sateenvarjot ja kyseltiin heiltä et miten me päästään sinne Yanchang Roadille. Ei ollu kauheen pitkä kävelymatka, mut sen verran kuitenki, et mun pohjista rikki olevat kengät ehti hörppiä mukavasti vettä. Mahtavaa. <3

Hrrr... Eikös Suomen pitänyt olla se kylmä paikka?

Päästiin huoneeseen jossa oli aivan jäätävän koleeta. Ei saatu lämpöilmapuhallinta pelittää kunnolla, ja sit joku talonmies tms. tuli sitä fiksailee. Sänky kilpailee lattian kanssa kovuudesta. Kattolampun valo on mitä kelmein. Peitot on paksuja ja pehmeitä, niistä plussaa. Meillä on oma vessa ja suihku, mut keittiö ja jääkaappi on jokaisella kerroksella yhteinen.

Totesin et kaikki vaatteet on laukus ihan märkiä tai vähintään kosteita, ja sit olikin jo kaikki nii huonosti, että päätin vaa mennä kaikkien mahdollisten peittojen alle nukkumaa. Juho viritteli mun koneesee nettiä.

Illalla oli vieläkin kylmä ja semmonen fiilis et ihan kamalaa ja haluan kotiin täältä heti kiitos. Ei löydetty ees mitää fiksua syötävää, eikä saatu vettä keitettyä. Tahdon Cheerios-muroja. Yhyy. ;C

Kuvia meidän asunnosta:

(Ei täällä huoneissa oikeesti ole noin valosaa ku kuvissa näyttää.)

| Makuuhuone

| Tää on joku mikäliehuone, käytetään eteisenä lähinnä.

| Ja vessa/kylppäri, jossa varsinkin on jäätävän kylmä. :E