Lounaalle kiinalaiseen

Iltapäivällä Juho soitti mulle, että ne on menossa suoraan tunneilta johonkin länsiportin lähelle syömään kiinalaista ja pyysi mut myös sinne.

Jotkut oli kai aikasemmin käynyt siellä ja ties kaks ruokaa mitä voi tilata, siellä kun ei ollut mitään englantia tai edes kuvia sisältäviä listoja. Vaihtoehdot oli siis sweet&sour possua tai sitten jotain kanajuttua. Otin sitä kanaa.

Aluks oli kyl hyvää, mut sit loppuvaiheessa alko jotenkin tökkimään ku ei ollu mitää kastiketta siinä. Aika kuivaa vetää pelkkiä kanapaloja ja viel kuivempaa riisiä. :D Mut jokatapauksessa, tosi jees 9 yuanin safka. :D

Huomenna formuloita katsomaan, mutta missä liput?

Juho oli varannut meille Marin kautta liput huomenna kattomaan F1-harjotuksia. Kisat on siis tänä viikonloppuna, mut ne "varsinaiset" liput sinne ois ollu niin kalliit, et päädyttiin vaan kattomaan alkumeininkejä.

Mari soitti, ja sanoi et lähetti tuo ne liput siihen asuntolaan respaan n. 10 minuutin päästä. Mentiin sinne ja ooteltiin ainakin joku puol tuntia, mut lähettiä ei näkyny. Muu porukka taas odotti meitä, kun oltiin lähdössä hakemaan junalippuja ens viikonlopun Pekingin reissulle. Lopulta sovittiin respan tyypin kanssa, et annetaan rahat sille ja se lunastaa ne F1-liput meille. Ei voinu ku toivoa, että tyyppi ilmestyy paikalle. :D

Menopaluu Pekingiin

Oltiin tosiaan suunniteltu Pekingin reissua ensiviikonlopulle. Toisen kampuksen tytöt oli varannu meille liput ja lähdettiin metrolla Shanghain juna-asemalle lunastamaan niitä. Lippujenvarauspaikka oli jossain sivussa hassusti, ja jouduttiin siellä oottelemaan ku englantia puhuva henkilökunnan edustaja oli ilmeisesti syömässä.


| Junalippuja Pekingiin jonottamassa.

Ihmeteltiin, kun jossai vaiheessa nää kiinalaiset vaan alko ohittelemaan meitä, vaikka oltiin jonossa. Piti tehdä semmone kunnon barrikaadi siihen, ettei ne tunge väkisin ohi. Nää ei osaa yhtää käyttäytyä täällä. :D

Saatiin lopulta liput, meno Pekingiin on siis ensi torstain ja perjantain välisenä yönä, ja paluu sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Saa nähdä mitä siitä tulee, matkan kesto on kuitenkin 10-12 h, ja meillä on tavalliset istumapaikat. :D Menopaluun hinnaksi tuli n. 650 RMB. :)

Pauliinan kamala kampaajareissu ja viikonlopun suunnittelua

Mentiin pihalle ja törmättiin niihin toisen kampuksen tyttöihin. Onniteltiin Meeriä, kun sillä oli tosiaan synttärit tänään. :) Jäätiin juttelemaan siihen niitten kanssa kaikenlaista, mm. Pauliinan traumatisoivasta kampaajakokemuksesta, kun tämä oli yrittänyt saada lähes valkoisiksi värjättyjen hiuksiensa juurikasvun pois. :D Homma oli kestänyt tyyliin kuus tuntia, sinä aikana hiukset oli saaneet ainakin keltaisen värityksen, seuraavalla yrityksellä kirkkaan violetin (!), työntekijä oli lähtenyt vessaan itkemään, muut asiakkaat oli päivitelleet tyyliin "oh no, what a beautiful girl, but terrible hair :o", ja Pauliina oli saanut itkuraivarin ja mm. heittänyt kapan maahan ja kiroillut. Kotiin Pauliina oli päässyt kello 1 yöllä, pessyt hiuksia jonkun kuus kertaa että sais sitä väriä pois. Tänään väri oli jo iha ok, vähän hopeemmat tosin ku aikasemmin. :D Ei oo helppoo olla blondi täällä, missä kaikilla on mustat hiukset.

Meerillä oli tosiaan synttärit, ja suunnitelmissa oli huomenna ensin karaokebaari ja sitten Paramount (klubi), ja lauantaina pöytävaraus Japanilaisessa ravintolassa, johon saadaan oma kokki pöytään ja se tekee meille sit siinä ruokaa. :) Ilmeisesti sellanen All you can eat and drink -homma, jonka hinta on 160 RMB/naama. Aika arvokas siis, mutta täytyyhän tommonen kokea! :)

Jossain vaiheessa tuli joku vanha mies juttelemaan meille. :D Sillä oli tosi paksut ja suurentavat silmälasit ja se kuuli ilmeisen huonosti kun piti melkein huutaa että se kuuli. :D Englanti sujui kohtuullisen hyvi ja se kyseli sitten kaikkea et mitä me tehdään Shanghaissa jne. Aika ilonen kaveri. :D


 

Shoppailua metrotunnelissa ja kamalaa teetä

Jatkettiin siitä Shanghai Railway Stationin metrotunneliin shoppailemaan. Ei ollut mikään kummonen shoppailupaikka; pitkä käytävä jossa oli suurimmaks osaks kännykkä- ja vaateputiikkeja, joissa oli kaikissa tyyliin samat tuotteet. Paikka siis vähän toisti itseensä, kun oli käväissyt kolmessa liikkeessä niin oli jo nähny kaiken. Jännä oli myös, että koko paikassa ei ollu yhtään poikien vaatteita.

Lähtöhinnat oli tosi halvat, esim. paita 29 RMB, mutta ei ne paljon suostunu siitä tinkimään. Kunnon jankkaamisen jälkeen yks suostu tinkimään 29:stä 25:een... ;E Mut eipä haittaa, kun valmiiks oli jo niin halpaa.

Ostin ekaks sellasen tosi pehmeen, tummanharmaan neuleen lyhyillä hihoilla, sit löysin samanlaisen vaaleenharmaana ja sit vielä yhden samanlaisen, mut mustana ja pitkillä hihoilla. :D Sit ostin myös T-paidan. Noissa paidoissa ei ollu mitään kokoja, eikä niitä saanut myöskään sovittaa edes omien vaatteiden päälle, niin ostaminen oli aika arpomista. Kotona ku pääsin testaamaan, niin vaikka noi lyhythihaset neuleet oli ihan samankokosen näkösiä, niin toi tumma oli silti mulle iso ja vaalee sopiva. :D


| Shoppailusaalis. Musta pitkähihanen neule puuttuu kuvasta. Hinnat oli 25-29 yuania kappale. :)

Kun lähdettiin poispäin, ostettiin jostai kioskista jännän näköstä kylmää maitoteetä testiks. Se oli väriltään semmosta mustikkamaidon väristä ja pohjalla oli ihan jotain mustikannäkösiä palloja. Mutta se maku... : D Ihan hirveetä! Ehkä joku tosi surkee kahvileipä, tai joku muu viljatuote, sit semmone lämmenneen maidon sivumaku, ja ne mustikannäköset pallot siellä pohjalla oli hyytelöä, joka maistu siltä surkeelta kahvileivältä. Siis hyi että. Mikä tää juttu on ku tota hyytelöö pitää tunkee jokapaikkaan? :D Jäi juomatta se tee...

Jännähedelmiä o_O

Poikettiin kotimatkalla hedelmäkaupassa
ostamassa omppuja. Myyjätäti alko sitten suosittelemaan jotain jännän näkösiä hedelmiä, et ottakaa noita (kts. viereinen kuva). En tienny yhtää mitä ne on ja siinä sit silmäilin niitä epäluulosesti, ku se täti sit tuli ja avas yhden semmosen ja yritti tarjota sitä mulle maistiaiseks. Hedelmäliha muistutti vähä litsiä, ja siel oli tyyliin samanlainen silee kivi sisällä, joten aattelin et varmaa iha samaa luokkaa. Samalla huomasin kuinka likaset kädet sillä naisella oli, joten yritin mahdollisimman kohteliaasti kieltäytyä ja eleillä et muka tiedän mitä ne on ja ostan niitä kyllä. :D Huhh. Sit se jotain kohautti olkapäitää ja söi sen itse. ;D En tiedä miks, mutta sitten se heitti vielä extraks pari kumkvattia sinne pussiin ku lähdettiin. :D Jännä.

Yöllä tein vielä töitä, kun niitten deadline on huomenna ja tieto tosta huomisesta formulareissusta tuli niin äkkiä. :D Herätys ois seitsemältä. Saatiin tosiaan ne liput, lähetti oli vaan ollu myöhässä.