Italialainen ravintola

Töitten/tuntien jälkeen lähdettiin suomiporukalla ostarille Italialaiseen ravintolaan nimeltä Saizeriya. Tilasin spagettia ja lihakastiketta, muut otti salaatteja ja pizzaa jne. Paikka oli tosi halpa, mun annos tais valkosipulipatonkipalojen kera maksaa reilun 10 juanii + 6:lla juanilla juomaa (limpparia, jääteetä, mehuja jne.) niin paljon ku halus. Ruoka oli myös tosi hyvää.

Täällä on ravintoloilla ym. ruokamestoilla joskus semmosia kylttejä, mitkä kertoo ravintolojen ruoan turvallisuudesta. Vihreä naama tarkottaa et tosi hyvä, keltainen menettelee ja punanen on täys fail. Huomattiin ravintolasta ulos tultuamme, et tää paikka oli ansainnut vaan keltasen naaman. :D (Korealaisessa on vihree naama, ja mietittiin et viittiikö kukaan ees mainostaa keltasella, saati sitten punasella naamalla. :D)


| Ruoan turvallisuusluokitus: keltainen naama = menettelee.

Ruoan jälkeen lähdettiin metrolla suunnistaman keskustaan, jos vaikka kävis kattomassa miltä Pudongin puolella näyttää.

Oriental Pearl Tower - Maailman kolmanneksi korkein torni

Oli jo pimeetä, kun tultiin metrotunnelista pihalle. Jäätiin hetkeks vaan pällistelemään maisemia, rakennukset näytti mahtavilta iltavaloissa. Varsinki Pearl Tower (tv/näköalatorni), joka näytti siitä 200 m päästä katsottuna paljon isommalta, kun olin kuvitellut. Onhan se kuitenkin maailman kolmanneks korkein torni (468 m), että ei nyt sinänsä ihmekään. :D Näköalakerrokset on 90 metrissä, 263 metrissä ja 350 metrissä. Mentiin sit katsomaan paljon pitää pulittaa että päästään ylös!


| Oriental Pearl Tower, 468 m


| Jengi koossa; ylhäällä parta-Jukka, Maryanne, minä ja Juho, alarivi Jukka K ja Ilpo. Kameran takana Iina. :)

Mietittiin hetki, et viittitäänkö maksaa pyydetty 150 juanii, mut aateltiin et kerran täällä puolella maapalloo nyt kerran ollaan, ni se on pieni hinta siitä et nähdään vähän kunnon maisemaa. Ja joku sano ettei kehtaa mennä kotia ja sanoo et "en käyny Pearl Toweris". :D Iina ja Maryanne kuitenkin skippas.

Porttien sisäpuolelle päästyämme pelleiltiin ja otettiin kuvia tornin edustalla:


| Jukka ja Juho poseeraa World Expo 2010 -maskotin kanssa


| Pojat pelleilee... (Oikealla joku pikku eskimo :D Ihana.)


| Parta-Jukka, Jukka K, minä ja Ippe.  Huom. parta-Jukan ilme! :D

Aulassa oli siisti leijonapatsas, ja seiniä jotka vaihto väriä koko ajan. Meidät ohjattiin hissiin, jossa Pearl Towerin työntekijäneiti seposti robottimaisen monotonisella äänellä lyhyen tervetuloa/infopuheen, ensin kiinaks ja sitten englanniks, joka kyl kuulosti sekin ihan kiinalta...


| Aulan leijonapatsas

Sitte päästiinki katselemaan näkymiä eri kerroksista! Kuvat saattaa tässä tapauksessa kertoa paremmin, miltä siellä näytti. ;) Kuvausta vaan meinas haitata se, että ikkunat oli ensinnäkin tosi likaset, ja sisällä olevat valot teki pahoja heijastuksia niihin. Mutta tässä pari hyvää otosta:


| Puolesta välistä...


| ...ja ihan ylhäältä.


| Ylhäällä oli lasilattia mihin sai mennä, jos uskalsi.  (...miks mä näytän tolta? :D)

Eihän siinä voinut muuta todeta ku että wau. :) Näkymät oli todella vaikuttavat. Jälkeenpäin vielä kelailtiin, et onneks mentiin pimeellä, se valojen määrä on aika uskomaton. :)

Jätskille!

Varmaan tunnin jälkeen tultiin sitte alas tornista, ja huomattiin jätskikioski tornin alakerrassa. Sit tuli ihan hirvee jätskihimo kaikille ja pakkohan se oli sit mennä mussuttamaan. :)

Yks pallo makso 25 juania! :D Ökykallista. Mutta teki mieli. Otettiin Juhon kaa yhteinen annos, mansikka- ja kiivibanaanisorbettia. Ihan älyttömän hyvää. :>


| Mansikka- ja kiivibanaanisorbetti. Omnom. :>

Ennen ku lähdettiin, niin kierreltiin vielä kaikenmaailman tilpehöörikrääsäkauppoja.


| Jukka nättinä. :'D


| Juho ja "ruohopanda"... :D