Tänään paisto aurinko. Maukasta! Ilma oli kyllä aika viileetä vieläkin, mutta huhujen mukaan huomisesta eteenpäin pitäis lämmetä. :>

Päivällä tein töitä ja viiden aikaan lähdettiin kouluun kiinan tunneille.

'

Eihän tää kiina ookaan niin vaikeeta?

Tänään opittiin kiinan kielestä mm. ettei näillä oo erityisiä nimiä viikonpäiville tai kuukausille, vaan suora suomennos esim. tammikuusta on "yksi kuukausi", helmikuu "kaksi kuukausi" jne. :D Näillä ei myöskään oo taivutusmuotoja, ja kysymykset muodostetaan laittamalla kysymyssana lauseen perään. Kielioppi tuntuu helpommalta kuin suomen, kun hiffais vaan ton ääntämishomman. :D

Opeteltiin tänään myös lisää numeroita, ja miten sanotaan esim. syntymäaika, kellonaika tai päivämäärä ja miten kysytään hintaa jne.

Jengi alko olee aika puutunutta siinä tuntien puolessa välissä, vaatii aikamoista keskittymistä ku reilu 3,5 tuntia opiskellaan reipasta tahtia.

Iltapalalle

Tuntien jälkeen suunnattiin Juhon kans kahdestaan iltapalalle, kun ei oltu koko päivänä syöty muutakun aamupalaa. Käytiin ekaks jossain mukavan näkösessä paikassa, meidät ohjattiin yläkertaan ja saatiin listat eteen. No sitte listoista paljastu et se olikin nk. "Tea house". Siis vastaava ku kahvila, mutta tee -vastaava. :) Sieltä sai vaikka minkälaista teetä, ja jotain snackseja, mut ei varsinaista ruokaa. Pahoiteltiin sit tädille ja yritettiin eleillä, et oltiin ruokaa vailla ja että tullaan kyllä joskus teelle. :)

Yllätysyllätys seuraava etappi oli tämä Korealainen... Tilattiin Friteerattua kanaa ja jotain dippiä, riisiä, ja jännämaistiainen, eli jonkunlaista tofua varmaan sweet&sour -kastikkeessa. Juho oli ihan hymy korvissa niistä kanoista, kuulemman "parasta ruokaa ikinä". :D Tofu oli semmosta aika löysähköä, ei oikee minkää makusta, mut se kastike oli jees. Juomana testasin korealaista mansikkamehua, jossa oli oikeeta mansikkaa. Mm. :> Hyvä iltapala oli.

Käytiin vielä matkanvarrella olevassa hedelmäkaupassa ostamas banaaneja ja viinirypäleitä. Eka kerta ku ymmärrettiin myyjän kiinaks ilmoittama hinta: "San shi liu kuai" = Kolme-kymmentä-kuusi yuanii :D (Puhekielessä kuulemman yuan = kuai.) Huippua.