Aamupäivästä lähdettiin etsimään Xinguang Photographic Equipments -nimistä kauppakeskusta, jonka seitsemän kerrosta on kuulemman pyhitetty pelkästään valokuvaustarvikkeille. Iskä vinkkas mulle tästä, kun oli löytänyt jutun paikasta eräästä ulkomaisesta blogista, jossa tää kaveri kuvaili kauppakeskusta "valokuvaajan paratiisiksi". :D Kuulostaa hyvältä siis!

Paikka löytyi helposti metrolla: ykköslinjaa Indoor Stadiumille, vaihto neloslinjalle ja siitä muutama pysäkki eteenpäin Luban Roadille. Uloskäynniltä lähdetään vasemmalla, muutaman minuutin kävelymatka ja paikka näkyykin jo. :)


| Xinguang Photoraphic Equipments. (Huomatkaa korkee rakennus tuolla vasemmalla takana, joka häviää sumuun o_O)

Meillä oli vähän nälkä, niin päätettiin mennä ekaks syömään. Löydettiin lähistöltä joku ravintola, ja ensin tuli semmonen fiilis et tää on varmaan tosi kallis paikka, kun kalusteet näytti jokseenkin antiikkisilta ja oli valkoset pöytäliinat pyöreissä pöydissä ja kaikkea. Saatiin taas vaihteeksi pitkiä katseita muilta asiakkailta, varmaan ku näytettiin niin turisteilta. :D Tilattiin jotain nuudelia, kinkkukatkarapumunariisi-settiä ja jotain lihaa, missä oli myös paprikaa. En tiedä, näytettiinkö me vaan niin avuttomilta, kun meille tuotiin haarukat ja veitsetkin, vaikka puikoilla syöminen sujuu kyllä jo ihan kiitettävästi. :D Palvelu oli muutenkin tosi hyvää, ja paikka ei ihme kyllä ollut edes mitenkään kallis. :)


| Meidän pöydästä katsottuna näytti tältä.


| Sapuskat.

No sit päästiin sinne itse kauppakeskukseen! Ensifiilis oli et hahaa, nyt ollaan tosiaan taivaassa. :D Paikka käsitti seitsemän kerrosta pienempiä liikkeitä, jotka myi todella kattavasti mm. eri merkkien kameroita, objektiiveja, laukkuja, kaikenlaista oheishärpäkettä maan ja taivaan väliltä, studiokalustusta ja -rekvisiittaa. Ylemmissä kerroksissa oli myös vanhempia ja jopa antiikkisia valokuvaustarvikkeita ja kameroita myyviä liikkeitä. Kauppakeskuksesta löytyi myös huoltoliikkeitä ja tulostuspalveluita, sekä koulutustilat, jossa järjestetään ilmeisesti erilaisia kursseja.


| Putiikkia putiikin perään! ^^

Hinnoista sen verran, että ne oli tuolla huomattavasti halvempia, kuin mitä ollaan täällä esim. ostarilla katseltu! Vertailunvuoksi esim. järkkärikitti, Canon 550D + 18-55 IS, joka maksaa tällähetkellä Suomessa halvimmillaan n. 750e, maksoi tuolla halvimmillaan 5350 RMB = n. 594e. Ja mikä parasta, hinnoissa on tinkimisvaraa! :D Noitten hintojen takia tuli tietty kauhee hinku ostaa mun "Sitten kun on rahaa, niin ostan" -listalla olevat tuotteet täältä...

Myöhemmin, kun oltiin takas dormeilla, ja pohdiskelin rahotuskysymystä, tulikin ilmi ettei Canonilla oo maailmanlaajuista takuuta, vaan ainoastaan Euroopan laajuinen. :/ Joten on vähä huono homma jos kamerassa onkin sit joku vika. :S Mut sit aattelin, et kyllähän mä sen mun pitkään himoitseman pidemmän objektiivin voisin ostaa täältä, kun olin ajatellu sen muutenkin hommata käytettynä. Ja se on täällä halvempi ku Suomesta käytettynä. :D Mutta entäs se rahotus..? :E

Ennen kiinantunteja asiat saikin aivan mahtavan käänteen, kun eräältä taholta tulikin yllättäen etukäteinen synttärilahjasponssaus tuota objektiivia varten! <3 Kiitos vielä!! ::)

Kiinantunneilla en meinannu pysyä nahoissani ton edellisen johdosta... ;D Katseltiin joku tylsä historiallinen leffa, jonka jälkeen mentiin länsiportille hakemaan iltapalaa. Ope tuli meidän mukana, ku se yrittää vältellä yhtä oppilasta, joka aina lyöttäytyy sen seuraan ja on kyllä muutenkin ihan kummallinen tyyppi kaikkien mielestä. o_O