Heräsin ihan sika-aikasin, seitsemältä, enkä tiedä miks. o_O

Uudet lelut testiin - objektiivissa on vikaa

Aamupäivällä purin eilen ostettuja kameroita ja objektiiveja paketeistaan, ja lähdin testailemaan niitä. Jouduin aika pian toteemaan että objektiivin automaattitarkennuksessa oli jotai vikaa, eikä se toiminut. Vaikka automaatti oli päällä, kamera väitti että se on manuaalilla. Vika korjaantu ku napsautti objektiivin nastasta manuaalille ja sit takas automaatille, mut kohta se ei taas toiminu. Kiva juttu hei. Olin aiemmin lukenu netistä, että se on kai aika yleinen vika tässä mallissa.


| Aina yhtä kivaa ja jännää; uusien lelujen paketista purku :>

Käytiin kouluruokalassa syömässä, jonka jälkeen Juho ja muut menivät kulttuurintunneille ja itse lähdin Xinguangiin kamerakauppaan hakemaan 450D:n huollosta ja sit palauttamassa/vaihtamassa ton viallisen objektiivin. Olin vähän huolissaan miten saan selitettyä ton ongelman niille, kun ne ei siinä ko. liikkeessä puhunut kauheen vahvasti englantia.

Olin myös vähän alkanut epäröidä, et oisko sittenkin pitäny ostaa vakaajallinen linssi. Eka meinas olla tosiaan vähä ongelmaa selittää se vika, eikä ne tajunnu yhtään mitä tarkotin, kun just sillon se vika ei tietenkää näyttäytyny. Tosi tyypillistä! :D Just ennenku meinasin yliturhautua, se vika ilmeni taas ja sain näytettyä niille mistä oli kyse! Ne sano et voin vaihtaa sen toiseen samanlaiseen, tai sit voin vaihtaa sen toiseen kalliimpaan ja maksaa vaan sen erotuksen.

Mulla oli kaks vaihtoehtoo, joko se isompi ja paljon kalliimpi vakaajallinen 70-300mm IS USM (ilman IS 1450 RMB ja tää IS taas 4200RMB!) tai sit 55-250 IS, jota mulle oli suositeltu yhdellä foorumilla, jos toi toinen on liian kallis. Tän hinta oli vaan 1600 RMB. Kävin testaamassa linssit toisessa liikkeessä ja totesin seuraavaa:

  • Mua ei haittaa vaikka polttovälialue on 55-250mm eli vähä maksimissaan vähä lyhyempi ku mitä olin ajatellut, mutta se riittää silti mulle mainiosti, eikä se ero tosta 250mm:stä 300mm:iin oo juuri mitään käytännössä.
  • IS eli kuvanvakaaja, on oikeesti kova juttu ja se todellakin toimii.
  • En huomannu mitään eroo USM ja ei-USM linsseissä ( USM = ultraäänimoottori = nopeempi ja hiljasempi tarkennus), musta tuntu melkeinpä et toi 55-250mm (ei-USM) ois ollu jopa nopeempi.
  • Toi 55-250mm IS oli ihan älyttömästi pienempi ja kevyempi ku toi 70-300mm USM IS -möhkäle.
  • 55-250mm IS on todella halpa vakaajalliseks objektiiviks.

Päätös oli siis tehty, ja kävin siinä välissä hakemassa 450D:n huollosta. Olin ymmärtäny, et se ois tehny vaan vikaselvityksen et se vois kertoo mulle hinnan paljon korjaus maksaa. Vikaselvitys olis ollu ilmanen siis. No, se oli kuitenki korjannu sen ja ehin jo pelästyä et mitä jos se nyt kiskoo multa hirveen hinnan siitä. :E Loppusumma 320 RMB. Täh, ei siis paljon mitään. :D Olin hyvin tyytyväinen, en tiedä mitä se teki sille tai mikä siinä oli vikana, mutta Suomessa pelkkä vikaselvitys ois maksanu reilusti enemmän. Mahtavaa.

Sit kävin vielä maksamassa sen 150 RMB väliä 55-250mm IS -objektiivista, ja lähdin hyvin tyytyväisenä metrolla takas kampukselle päin. :)

Nauratti vähän ku lähdin Xinguangista samaan aikaan jonkun nuorehkon miehen kanssa, jolla oli samantyylinen ja -värinen lyhythihanen vetoketjuhuppari, ihan samanväriset farkut vieläpä samanvärisillä tikkauksilla, samanväriset hiukset ku mulla, ja hirveen iso kassillinen kamerasälää laatikoissaan, niinkun mullakin. Ainoo vaan et sen ostokset oli Nikonia ja mulla Canonia. Haha. :D

Kotimatkalla onnistuin muuten vähäsen eksymään metrolla. :D Mä en vieläkään tiedä mitä ihmettä tapahtu, ku seurasin koko ajan tarkasti millon mun pitää jäädä. Aattelin vaa yhdessä vaiheessa et jeps, yks pysäkki ja siellä vaihto. Sit nousin metrosta ja kattelin et hetkinen, tää ei kyllä oo Indoor Stadiumin pysäkki. :D:D Mitää, missä mä olen?? Sit katoin et jaa, edellinen pysäkki ois ollu Indoor Stadium. Seuraavalla metrolla sit takas päin yks pysäkinväli. :D Kai mä sitten vaan olin nii ajatuksissani?

Sirkuksessa

Illalla lähdettiin Jukan ja Danielin (USA) kanssa katsomaan paikallista sirkusta, jonka tunnuslauseessa sanotaan "Miss it, you miss Shanghai". (Suomeksi siis jotain "Jos et koe tätä, et ole kokenut Shanghaita".)

Otettiin halvimmat liput eli 80 RMB, ja päästiin niillä ihan eturiviin, mutta tavallaan katsomon äärireunaan. Mun mielestä ihan superhyvät paikat, ainoo miinus et jotkut jutut tietty esitettiin enempi sinne keskelle päin, et oltiin vähä niinku takaviistosta katselemassa. Mut ei haitannu kyl yhtään. :)

Sirkuksessa ei saanut kuvata, toisaalta ehkä ihan hyväkin, niin sai itekin keskittyä vaan siihen katselemiseen. ^^

Tää ei ollut mikään perinteinen klowni-taikuri-jonglööri-norsu-puudeli-sirkus, vaan tosi kiina-teemainen ja paljon extremejuttuja! Tyypit teki välillä juttuja aika korkeellakin, eikä kellää ollu yleensä mitään turvavaljaita jne.

Yhdessä ohjelmanumerossa oli semmone jättimäinen "pyörä" (kuva alla), jossa oli 3 pienempää pyörää, joiden sisällä ne tyypit juoksi ja anto vauhtia sille pyörälle. Sit ne kiipes niitten pikkupyörien ulkopuolelle, ja juoksi siellä ulkopuolella. Seuraavaks ne juoksi käsillään siellä päällä (!), sen jälkee hyppi hyppynaruu siellä, jonka aikana yks kaveri horjahti niin et näytti siltä, et se oikeesti putoo, seuraavaks pimee huppu päähän, ettei se edes nähny mitään. Iha hulluja. :D Pelotti oikeesti ku näytti nii hurjalta ja vaaralliselta. :D


| Kuva sirkuksen kotisivuilta osoitteesta www.era-shanghai.com.

Sit joku ukkeli ajo jollain kummallisen polkupyörän tapasella siihen estradille. Sillä oli peräkärryssä melko iso tynnyri, jonka se sit kaato poikittain kärryyn. Sit sieltä tuli eka yks tyttö, joka lähti kävelemään käsillään jalat ilmassa ristissä. Näytti tosi friikiltä. :D Sit sieltä samasta tynnyristä tuli toinen tyttö... Ja kolmas... Ja neljäs... Hetkinen, tuliko noi kaikki tuolta?? Mitä, viides...? Kuudes?? En edes muista montako niitä sieltä tuli, mut aivan käsittämätöntä. :D:D Sinne tynnyriin ois mun mielestä mahtunu ehkä just ja just kaks tyttöä. Ja kaikki käveli käsillään pois johonkin verhojen taakse. Haha.

Tämä samainen ukkeli heitteli sellasta posliiniruukkua korkeelle ilmaan ja otti sen vaikka miten kiinni, pyöritti sitä päänsä päällä ja tiputti sen sieltä jalalleen ja heitti sen sieltä taas ilmaan ja otti kiinni niskaan, pyöritteli sitä toiselta kädeltä päänsä yli toiselle kädelle jne. :D Eikä se ollu mikään pieni ruukku!

Tykättiin myös numerosta, jossa tyypit hyppi vaikka miten sellasten halkasijaltaan ehkä max 70 cm renkaitten läpi. Parhaimmillaan korkeimmalla ollut rengas oli varmasti yli 2 metrin korkeudessa ja tyypit hyppeli vaikka millasilla volteilla sieltä. Ketteriä kavereita. :D

Loppuhuipennus oli kun jengi ajo sellasen metalliritiläpallon sisällä moottoripyörillä. Parhaimmillaan ne hyöri siellä aivan tajutonta vauhtia peräti kahdeksalla pyörällä yhtäaikaa! :E Siinäkin voin kertoa et vähä jänskätti ku katottiin vaan ku niitä vaa meni sinne lisää ja lisää yks kerrallaan. Ja ne sisälläolevat ei edes pysähtynyt siinä vaiheessa ku sinne päästettiin lisää pyöriä. :D Puolet niistä kuskeista oli tyttöjä. Hah.

Sirkus oli aivan mahtava kokemus kaikin puolin, tykättiin ihan älyttömästi!

Katso video sirkuksesta klikkaamalla tästä!

Sirkuksen jälkeen päätettiin olla rikkaita ja mennä Blue Froggiin kun kaikki muut paikat oli menny jo kiinni. Blue Frog on aika tasokas, länsimainen ravintola/baari. Ja täkäläisittäin todella kallis, suomihinnat. :) Otettiin ensin drinkit, mulla joku meloninmakuinen, joka oli tosi hyvää, ja nachot salsan kera. Salsa oli vieläpä kotitekoista, älyttömän hyvää ja raikasta! Pojat tilas myös kevätkääryleitä. :)